Το ''αλάτισμα του λιβαδιού''.

Posted by john 31/10/2015 0 Comment(s) Blog,

Το ''αλάτισμα του λιβαδιού''.


Σελίδα 3.

Το ''αλάτισμα του λιβαδιού''.

Είναι 2 μέρες τώρα που βρίσκομαι στο νησί, στην Τήνο. Ίσα που πρόλαβα, γιατί ο βοριάς αγρίεψε και από ότι είδα στις προβλέψεις, ξεμπούκωσε και θα κρατήσει ημέρες τη μουρμούρα του.

Ο Αίολος. Η Τήνος έχει μια περίεργη σχέση με το βοριά, δεν σταματά ποτέ. Ιδίως στη μπούκα της κολυμπήθρας οι ριπές συχνά ξεπερνούν τα 11 μποφόρ, ενώ έχω να θυμάμαι και ένα 13άρι που είχε κυριολεκτικά σκεπάσει το Δρακονήσι, ένα πανύψηλο βράχο αριστερά του κόλπου. Λέγεται πως ο Αίολος, είχε την κατοικία του σε μια σπηλιά του Τσικνιά, στο μεγαλύτερο βουνό του νησιού.

"Είναι πολλές φορές τα καλοκαίρια που φεύγω από το νησί και ενώ μπαίνω στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσ/νικης, ξεχνάω να κλείσω το παράθυρο του αυτοκινήτου. Ο λόγος; Έχουν συνηθίσει τα αυτιά μου το βουητό του ανέμου και έτσι ο θόρυβος της εθνικής δεν με ενοχλεί".

Αφού λοιπόν, τακτοποιήθηκα, και αφού πήγα και είδα τον Αντώνη, τον επιστάτη στις καλλιέργειες κάπαρης που αναπτύσσουμε, κατέβηκα στην κολυμπήθρα. Ήμουν περίεργος να δω το ύψος των κυμάτων. Είχε ένα 8ράκι καθαρό.

Το 8αράκι. Αυτό λοιπόν το 8αράκι, δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο ευεργετικό είναι, για τις καλλιέργειες της φύσης και των ανθρώπων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι θρεπτικά συστατικά μεταφέρονται στα φυτά σε βάθος χιλιομέτρων. Θρεπτικά συστατικά που δίνουν γεύση και ανώτερες θεραπευτικές ικανότητες στα τοπικά βότανα.

Οι ντόπιοι το λένε "το αλάτισμα του λιβαδιού"

J.L. (John Noa)

 


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ                                                                                                                                 

Leave a Comment